Conversatiecursus Spaans

Conversatie Spaans

10 lessen vanaf oktober

¡Hablamos español!

Wil je beter Spaans leren spreken? Kom dan dit najaar op conversatieles! Gedurende tien lessen verbeter je je spreekvaardigheid met behulp van gesprekjes, rollenspellen, groepsopdrachten en spelletjes. Ook small talk, charlar, hoort daarbij. Zonder dat de focus daarop ligt, breid je je woordenschat uit en verbeter je je grammatica. ¡Todo en español, claro!

Iedere week krijg je een schrijfopdracht mee die aansluit bij de lesstof om je kennis van het Spaans verder te consolideren en te toetsen. Naast de schrijfopdrachten krijg je geen huiswerk mee: dit is uitdrukkelijk een conversatiecursus.

Niveau

De cursus is bedoeld voor gevorderde beginners die al een beetje Spaans spreken.
Heb je recentelijk een beginnerscursus afgerond of beheers je het Spaans aardig maar blijft je spreekvaardigheid achter? Kom dan op conversatieles.

Voorkennis is een vereiste voor deelname. Na inschrijving neemt de docent contact met je op om te kijken naar je niveau. Blijkt dat duidelijk te hoog of te laag te zijn voor deze cursus, dan wordt deelname afgeraden. Voor een optimaal resultaat is het namelijk van belang dat alle deelnemers min of meer over hetzelfde niveau beschikken.

Bel of mail gerust voor advies!

Praktische informatie

  • Duur: 10 lessen van 75 minuten op woensdagochtend
  • Startdatum: woensdag 9 oktober, 11:15 – 12:30 uur
  • Kosten: 210 euro incl. lesmateriaal, koffie en thee
  • Locatie: Meidoornstraat 3D, Bergambacht (Gezondheidscentrum)
  • Max. aantal personen per groep: 6

Programa

Curso de conversación, nivel A1

Lección 1: Conocerse, hablar de gustos y aficiones
Lección 2: ¿Te apetece ir? Proponer y aceptar/rechazar
Lección 3: De vacaciones: reservar e informarse
Lección 4: ¿Qué tomas? Pedir en un bar
Lección 5: El carácter y el aspecto físico
Lección 6: Fiestas, días de la semana, meses y estaciones
Lección 7: Mundo globalizado: países, nacionalidades y alimentos
Lección 8: ¡Menudo problema! Problemas durante el viaje
Lección 9: Usos cotidianos
Lección 10: ¿Que vamos a hacer por Navidades? Organizamos una excursión

Meld je hier aan

Over de docente

¡Hola! Mijn naam is Annemart Pilon (MA). Ik woonde de afgelopen 2,5 jaar in Spanje (Bilbao en Santander) en leerde daar vloeiend Spaans spreken. Als taaldocente heb ik inmiddels 7 jaar ervaring met volwassenenonderwijs. Ik heb lesgegeven aan grote en kleine groepen, bijvoorbeeld aan de Volksuniversiteit Rotterdam en de Volksuniversiteit Gouda. Ook heb ik veel ervaring met privéles. Ik ben van huis uit italianist en studeerde aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Naast het lesgeven werk ik als (literair) vertaler Spaans-Nederlands en Italiaans-Nederlands en ben ik docente Italiaans.

Ervaringen van cursisten

“Annemart is een bekwame en bevoegde docente. Ze staat ver boven de stof die ze doceert maar weet naadloos aan te sluiten bij het niveau van haar cursisten. Ze is een enthousiaste en open docente die haar cursisten motiveert en mijn intrinsieke motivatie versterkt en gevoed heeft. Haar uitleg is glashelder en ze speelt goed in op het niveau en de voortgang van haar cursisten. De lessen zijn afwisselend en iedere cursist krijgt voldoende ruimte.”

Joseph Koenraadt

Top