In de media

Interview in NRC Handelsblad

Naar aanleiding van mijn vertaling van de roman ‘Malacqua’ van Nicola Pugliese (Van Oorschot, 2023) ben ik geïnterviewd over het boek. Het vertalersinterview verscheen naast de recensie van ‘Malacqua’.

Bij Nieuwsweekend op Radio1

In 2022 ben ik samen met vertaler en schrijver Martin de Haan te gast geweest bij ‘Nieuwsweekend’ om te praten over onze actie ‘Vertalers op het omslag’. We vragen uitgevers om hun vertalers voortaan op het boekomslag te vermelden. Beluister of bekijk hier de uitzending.

In NRC Handelsblad

Voor NRC Handelsblad schreef ik in het voorjaar van 2021 een opiniestuk over de slechte betaling van literair vertalers: Ik kan mijn werk niet betalen.

In een vaktijdschrift

Begin 2021 verscheen in Filter, tijdschrift over vertalen een uitgebreid artikel van mij waarin ik de onderbetaling van literair vertalers aan de kaak stel. Het stuk werd volop besproken in vertalersland. Lees het hele artikel op de website van Filter.

Op Radio West

In de zomer van 2019 ben ik op Radio West geïnterviewd over Italië in het kader van de Italiaanse Week. Hieronder kun je het interview beluisteren.

Interview met Annemart Pilon op Radio West

In de regionale krant

Voor de regionale krant Het Kontakt ben ik samen met Lotje Lomme van de Italiaanse taalschool “Dilatua” geïnterviewd over Spaanse en Italiaanse taallessen in Schoonhoven en Bergambacht.

Italiaanse en Spaanse taalles in de polder
Lees hier het krantenartikel.


Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Instagram
info@taalbureauscriptura.nl
06 1520 6329

© 2024| Taalbureau Scriptura

Top