Bio

Scriptura is het taalbureau van Annemart Pilon MA. Ik ben gek op schrijven, taal, Italië en Spanje en die passie wil ik graag met anderen delen. Ik heb een aantal jaren in Italië en Spanje gewoond, waardoor ik beide culturen van binnenuit ken. De taal leerde ik spreken in het land zelf en vervolgens studeerde ik aan de universiteit.

Hoe fijn het mediterrane leven ook was, nu woon ik in Bergambacht met mijn man en twee zoons, van wie de jongste in Spanje is geboren. En daar zijn we trots op!
Mijn werk doe ik graag maar wil je me écht blij maken, neem me dan mee naar de Zuid-Europese kust en geef me Baskische tapas in de zon, met het vooruitzicht van een avondje salsadansen.

Leservaring

In 2008 deed ik mijn eerste leservaring op als docente Nederlands aan de Universiteit van Napels ‘L’Orientale’. Ik studeerde toen Italiaans aan de Universiteit Leiden en aan de Universiteit van Napels ‘Federico II’ (Italië). Daarna heb ik een Master Vertalen Italiaans gevolgd in Utrecht en werkte ik voor verschillende taalscholen in Nederland. Ik werkte ook als docente Italiaans voor de Universiteit Deusto in Bilbao (Spanje).
Vanuit Bergambacht geef ik zowel groeps- als privélessen, Spaans en Italiaans. Als taaldocent ben ik opgenomen in het CRKBO-register.

Mijn cursisten kennen me als een enthousiaste, georganiseerde en geduldige docente die duidelijk communiceert en graag huiswerk opgeeft.

Vertaalervaring

In 2012 studeerde ik af als vertaler Italiaans aan de Universiteit Utrecht, waar ik de Master Literair Vertalen in oprichting heb gevolgd. Tijdens mijn studie won ik een Talentbeurs van het Nederlands Letterfonds en de Master Literair Vertalen omdat ik volgens de jury “zeer goed kan formuleren” en “hoogstaand werk aflever”. Dankzij die beurs heb ik les gehad van en ben ik gecoacht door grote literair vertalers als Manon Smits en Pietha de Voogd. Tijdens en na mijn studie volgde ik talloze vertaalcursussen, waaronder een intensieve cursus van het Expertisecentrum Literair Vertalen.

Ik vertaalde werk van onder meer Erri De Luca, Nicola Pugliese, Teresa Ciabatti, Paco Roca en Baltasar Gracián. Ook vertaalde ik poëzie, non-fictie, een graphic novel en maakte ik librettovertalingen van werken van Gioacchino Rossini en Gaspare Spontini voor Opera Ballet Vlaanderen en de Provincie Antwerpen.

Als literair vertaler ben ik aangesloten bij de Auteursbond en de Verenigde Literair Vertalers. Zie ook mijn vertalersprofiel van het Expertisecentrum Literair Vertalen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Instagram
info@taalbureauscriptura.nl
06 1520 6329

© 2024| Taalbureau Scriptura

Top