Docenten

Het docententeam van Scriptura

Annemart Pilon

Mijn naam is Annemart en ik ben eigenaresse en docente van de taalschool. Ik ben Nederlandse en heb 2 jaar in Zuid-Italië (Napels) en 2,5 jaar in Noord-Spanje (Bilbao en Santander) gewoond, waardoor ik beide talen accentloos spreek. De taal leerde ik spreken in het land zelf en vervolgens studeerde ik aan de universiteit.

Hoe fijn het mediterrane leven ook was, nu woon ik in Bergambacht met mijn man en twee zoons, van wie de jongste in Spanje is geboren. En daar zijn we trots op!
Mijn werk doe ik graag maar wil je me écht blij maken, neem me dan mee naar Napels, naar de Atlantische kust van Noord-Spanje of naar Bilbao en geef me Baskische tapas in de zon, met een goed boek en het vooruitzicht van een avondje salsa of tango dansen.

In 2008 deed ik mijn eerste leservaring op als stagiair-docente Nederlands aan de Universiteit ‘L’Orientale’ in Napels. Daarna begon ik in Nederland voor verschillende taalscholen te werken. Toen ik later in Spanje woonde, werkte ik er als docente Italiaans voor de Universiteit Deusto in Bilbao. In 2019, eenmaal terug in Nederland, opende ik mijn eigen taalschool in Bergambacht om naar eigen inzicht cursussen te organiseren. Ik merkte dat op veel taalscholen het tempo zo hoog ligt dat er weinig tijd is om in de les je kennis in de praktijk te brengen, laat staan dat er tijd is om te herhalen. Nu heb ik mijn eigen lesprogramma’s ontwikkeld en organiseer ik cursussen op de manier die volgens mij het beste werkt: in kleine groepen en met voldoende tijd om de lesstof op verschillende manieren te oefenen, en waar nodig te herhalen. Ik geef of organiseer groepscursussen Spaans, privélessen Spaans en privélessen Italiaans. Daarnaast werk ik als literair vertaler Italiaans en Spaans.

Inés Avendaño Pérez

Mijn naam is Inés en ik ben docente Spaans. Ik kom uit Galicië, een provincie in het noordwesten van Spanje. Nadat ik mijn lesbevoegdheid haalde aan de universiteit van Nebrija in Madrid heb ik daar jarenlang lesgegeven, met een tussenstop in Finland. Na verschillende jaren in Madrid te hebben gewerkt als docente Spaans op de universiteit en voor andere instellingen, was ik klaar voor een nieuw avontuur: naar Nederland emigreren. Ik woon sinds 2019 in Rotterdam en ik ben helemaal weg van dit land. Het leukste aan werken in Nederland vind ik de verscheidenheid aan verhalen die mensen hebben, de motivatie van Nederlanders om een nieuwe taal te leren en het algehele enthousiasme van iedereen.

Al van kleins af aan is lesgeven mijn passie. Mijn moedertaal doorgeven aan enthousiaste studenten is iets waar ik geen genoeg van krijg. Daarnaast betekent een taal leren ook een nieuwe cultuur leren en ik vind het geweldig om met studenten over mijn cultuur te praten.

Naast lesgeven hou ik van hardlopen, verdwaald raken op de Nederlandse fietspaden, en reizen. Maar het liefst geniet ik van een mooie dag op het strand in mijn geboorteplaats in Galicië.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Instagram
info@taalbureauscriptura.nl
06 1520 6329

© 2023| Taalbureau Scriptura

Top