Docenten

Susana Alzuria

Mijn naam is Susana en ik ben Spaanse. Ik kom uit Binéfar, een dorp in de regio Aragón in de buurt van de Pyreneeën. Ik heb in mijn leven in verschillende landen buiten Europa gewoond, waar ik een van de dingen kon doen die ik het liefste doe: mijn eigen taal doceren en mijn cultuur overbrengen aan mensen met verschillende nationaliteiten, leeftijden, achtergronden en ambities.

Mijn leerlingen beschrijven me als een docent die lessen geeft waarbij de leerlingen veel spreekvaardigheid oefenen en daar ben ik trots op. Het is altijd een van mijn doelen geweest om leerlingen vloeiend te leren spreken, om hen met plezier Spaans te laten spreken, wat hun niveau ook is.

In mijn vrije tijd reis ik graag; ik vind het heerlijk om nieuwe plekken, tradities en keukens te leren kennen. Ik woon sinds kort in Nederland en wil Europa graag herontdekken met mijn kinderen, aangezien zij voor het eerst hier zijn en nu kunnen ontdekken waar ze vandaan komen.

Om in beweging te blijven en mijn hoofd leeg te maken doe ik in mijn vrije tijd aan dragon boating, een roeisport van Chinese origine waarmee je onder andere aan je concentratie werkt, wat uiteraard heel nuttig is bij het leren van een vreemde taal.

Momenteel geef ik alle groepscursussen in Bergambacht.

Annemart Pilon

Mijn naam is Annemart en ik ben eigenaresse en docente van de taalschool. Ik ben Nederlandse en heb 2 jaar in Zuid-Italië (Napels) en 2,5 jaar in Noord-Spanje (Bilbao en Santander) gewoond, waardoor ik beide talen accentloos spreek. De taal leerde ik spreken in het land zelf en vervolgens studeerde ik aan de universiteit.

Hoe fijn het mediterrane leven ook was, nu woon ik in Bergambacht met mijn man en twee zoons, van wie de jongste in Spanje is geboren. En daar zijn we trots op!
Mijn werk doe ik graag maar wil je me écht blij maken, neem me dan mee naar Napels, naar de Atlantische kust van Noord-Spanje of naar Bilbao en geef me Baskische tapas in de zon, met een goed boek en het vooruitzicht van een avondje salsa of tango dansen.

In 2008 deed ik mijn eerste leservaring op als stagiair-docente Nederlands aan de Universiteit ‘L’Orientale’ in Napels. Daarna begon ik in Nederland voor verschillende taalscholen te werken. Toen ik later in Spanje woonde, werkte ik er als docente Italiaans voor de Universiteit Deusto in Bilbao. In 2019, eenmaal terug in Nederland, opende ik mijn eigen taalschool in Bergambacht om naar eigen inzicht cursussen te organiseren. Ik merkte dat op veel taalscholen het tempo zo hoog ligt dat er weinig tijd is om in de les je kennis in de praktijk te brengen, laat staan dat er tijd is om te herhalen. Nu heb ik mijn eigen lesprogramma’s ontwikkeld en organiseer ik cursussen op de manier die volgens mij het beste werkt: in kleine groepen en met voldoende tijd om de lesstof op verschillende manieren te oefenen, en waar nodig te herhalen. Ik geef of organiseer groepscursussen Spaans, privélessen Spaans en privélessen Italiaans. Daarnaast werk ik als literair vertaler Italiaans en Spaans.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Instagram
info@taalbureauscriptura.nl
06 1520 6329

© 2024| Taalbureau Scriptura

Top