Lesmethode

Materiaal

Als basis wordt in de cursussen Spaans gewerkt met de boeken AULA Internacional: wereldwijd de meest gebruikte methode Spaans. Dit is een volledig Spaanstalige methode, maar de boeken worden geleverd met een Nederlandse vertaling van alle oefeningen en woordenlijsten Spaans-Nederlands. Daarnaast krijg je nog een grammaticaoverzicht in het Nederlands.

Los van de opgaven uit het lesboek en werkboek zul je regelmatig extra oefeningen meekrijgen om thuis te werken aan je Spaanse woordenschat en grammatica.

Conversatie

Naast een gedegen uitleg van de grammatica wordt in de les veel aandacht besteed aan spreekvaardigheid en conversatie. We praten bijvoorbeeld over het weekend of over vakantieplannen, we doen taalspelletjes en rollenspellen. De laatste les van iedere cursus wordt geheel besteed aan spreekvaardigheid om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Onder het genot van wijn en tapas natuurlijk, want dat schijnt te helpen.

Een greep uit de boeken die worden gebruikt.

De docent praat Spaans

De beste manier om een taal te leren is om er volledig in ondergedompeld te worden. Ik zal dan ook zo veel mogelijk Spaans praten tijdens de les en vanaf niveau A1.2 zijn de lessen volledig in het Spaans. Natuurlijk wordt dit langzaam opgebouwd zodat je eraan kunt wennen. De grammatica wordt wel altijd in het Nederlands uitgelegd.

Online leeromgeving

Bij alle reguliere cursussen wordt gewerkt met een online leeromgeving waar alleen de cursisten en de docent toegang tot hebben. Op dit online prikbord vind je extra oefeningen, overzichten en interessante filmpjes zodat je thuis kunt blijven oefenen.

Al doende leert men

Het doel van iedere cursus is dat je Spaans spreekt en dat je de behandelde lesstof ook daadwerkelijk kunt toepassen. Dit betekent dat er regelmatig wordt herhaald. In plaats van door de stof heen te jagen, krijg je ruim de gelegenheid om te oefenen.

Natuurlijk hangt het studieresultaat van de cursus af van onder meer je eigen inzet: hoe meer je erin steekt, hoe meer je eruit haalt en des te leuker de lessen zijn. Reken op zeker 3 uur huiswerk per week.

Heb je nog vragen? Bel of mail me gerust!

Top