Lesmethode

Materiaal

Spaans
Als basis wordt in de cursussen Spaans gewerkt met de boeken AULA Internacional: wereldwijd de meest gebruikte methode Spaans. Dit is een volledig Spaanstalige methode, maar de boeken worden geleverd met een Nederlandse vertaling van alle oefeningen en woordenlijsten Spaans-Nederlands.

Italiaans
Bij privélessen Italiaans werken we met de Italiaanse methode Nuovo Espresso. Dit is wereldwijd de meest gebruikte methode Italiaans en bevat vele interactieve oefeningen, die spreekvaardigheid stimuleren.

Eigen lesmateriaal
De boeken fungeren als leidraad maar daarnaast doen we regelmatig (online) oefeningen in spelvorm met spreek-, luister- en schrijfvaardigheid of grammatica. Denk bijvoorbeeld aan een dialoog oefenen, samen zinnen bouwen of ‘Wie is het’ spelen in de vreemde taal. We gebruiken regelmatig eigen lesmateriaal, van infographics en flashcards tot spelletjes.

Eigen lesmateriaal

Conversatie en luistervaardigheid

Naast een gedegen uitleg van de grammatica wordt in de cursus veel aandacht besteed aan spreekvaardigheid en luistervaardigheid. We praten bijvoorbeeld over het weekend of over vakantieplannen, we doen taalspelletjes en rollenspellen. De insteek is dan ook zo veel mogelijk communicatief: de nadruk ligt niet zozeer op het perfect beheersen van de grammatica als wel op het kunnen communiceren in de vreemde taal. Oefenen met luisteren en praten is daarvoor heel belangrijk. Thuis ga je zelf aan de slag met lezen en schrijven en kijk je via de online leeromgeving interessante video’s of doe je online oefeningen. Ook krijg je van ons tips voor interessante podcasts.

De docent praat Spaans of Italiaans

De beste manier om een taal te leren is om er volledig in ondergedompeld te worden. De Spaanse docente Susana Alzuria zal naast het Engels zo veel mogelijk Spaans spreken.

Eigen lesmateriaal

Kleine groepen

Met maximaal 10 personen zijn de groepen klein. Dit betekent dat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Wanneer je samen met een medecursist of in een groepje aan het oefenen bent, zal de docent meeluisteren en je verder helpen of corrigeren waar nodig.

Online leeromgeving

Bij alle reguliere cursussen wordt gewerkt met een online leeromgeving waar alleen de cursisten en de docent toegang tot hebben. Op dit online prikbord vind je extra oefeningen, overzichten en voornamelijk interessante filmpjes zodat je thuis kunt blijven oefenen.

Al doende leert men

Het doel van iedere cursus is dat je de taal spreekt en dat je de behandelde lesstof ook daadwerkelijk kunt toepassen. Dit betekent dat er regelmatig wordt herhaald. In plaats van door de stof heen te jagen, krijg je ruim de gelegenheid om te oefenen. Iedere drie lessen is er een herhalingsles waarbij je de hele les oefent met de lesstof door voornamelijk te spreken en te luisteren.

Natuurlijk hangt het studieresultaat van de cursus af van onder meer je eigen inzet: hoe meer je erin steekt, hoe meer je eruit haalt en des te leuker de lessen zijn. Reken op zeker 3 uur huiswerk per week.

Heb je nog vragen? Bel of mail me gerust!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Instagram
info@taalbureauscriptura.nl
06 1520 6329

© 2024| Taalbureau Scriptura

Top