Tekst en vertaling

Vertalingen Italiaans en Spaans

Vertalen is bruggen bouwen. Dankzij een goede vertaling kun je een heel nieuw publiek bereiken. En ook al wordt er steeds vaker (en steeds beter) door machines vertaald, een mooie vertaling is en blijft vakwerk. Voor literaire vertalingen geldt dat al helemaal.

Ik heb als afgestudeerd (literair) vertaler Italiaans en Spaans inmiddels ruim acht jaar ervaring met het vertalen van zowel commerciële als literaire teksten. Mijn portfolio is veelzijdig: ik vertaalde boeken, brochures, websites, poëzie en handleidingen. Tot mijn klanten horen bijvoorbeeld diverse uitgeverijen en literaire tijdschriften (proza, poëzie, graphic novel, non-fictie), Opera Ballet Vlaanderen (libretto) en Fattoria La Vialla (marketing, gastronomie). Een aantal van mijn vertalingen kun je online lezen. Via vertaalbureaus werkte ik voor verschillende klanten op het gebied van marketing, reizen, gastronomie en mode.

Als literair vertaler ben ik aangesloten bij de Auteursbond. Zie ook mijn vertalersprofiel van het Expertisecentrum Literair Vertalen.

Teksten schrijven en corrigeren

Als auteur publiceerde ik onder meer in NRC Handelsblad en Filter, tijdschrift over vertalen. Lees mijn publicaties om een indruk te krijgen van mijn werk. Ook blogde ik voor magazine ESpanje over het leven in Spanje toen ik daar woonde.

Twijfel je over de kwaliteit van je teksten of moeten ze nog gecontroleerd worden op stijl, spelling en grammatica? Laat je teksten dan door mij proeflezen of redigeren.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Instagram
info@taalbureauscriptura.nl
06 1520 6329

© 2022| Taalbureau Scriptura

Top