Conversatiecursus Spaans voor gevorderden

4 lessen in december-januari

¡Hablamos español!

Wil je beter Spaans leren spreken? Kom dan deze winter op conversatieles! Gedurende vier lessen verbeter je je spreekvaardigheid en breid je je woordenschat uit met behulp van gesprekken, groepsopdrachten en audio(visueel) materiaal. Zonder dat de focus daarop ligt, leer je hierdoor ook de grammatica beter te beheersen. ¡Todo en español, claro!

Opzet en doel cursus

Het lesmateriaal is speciaal voor deze cursus gemaakt en samengesteld. Na afloop van iedere les krijg je een schrijfopdracht mee. De cursus wordt verder ondersteund met een online leeromgeving met video’s ter verdieping of verbreding van de lesstof. Theorie is geen onderdeel van het programma maar al converserend oefen je de grammatica uiteraard wel, in context.

Het doel van de lessen is tweeledig; enerzijds het verbreden van je woordenschat, anderzijds het verbeteren van je spreekvaardigheid door na de input van de docente in tweetallen of groepjes te praten over de thema’s die bij de les van die dag horen of taalspelletjes te doen. De lessen worden volledig in het Spaans gegeven.

Niveau A2

Iets verder naar beneden vind je het programma per les.
De cursus op niveau A2 is bedoeld voor halfgevorderden die al Spaans spreken. Je hebt recentelijk een cursus op niveau A1 volledig afgerond of je niveau is hoger maar je spreekvaardigheid blijft achter.
Na inschrijving neemt de docent contact met je op om te kijken naar je niveau, in het geval hier twijfels over zijn.

Bel of mail gerust voor advies!

Praktische informatie

 • Duur: 4 lessen van 75 minuten op vrijdagochtend
 • Lesdata: 17 dec 2021, 24 dec 2021, 14 jan 2022, 21 jan 2022
 • Tijdstip: 10:30 – 11:45 uur
 • Kosten: 80 euro incl. lesmateriaal, koffie en thee
 • Locatie: Meidoornstraat 3D, Bergambacht (Gezondheidscentrum)
 • Min. aantal personen per groep: 6
 • Docent: Annemart Pilon

Programma

 • Lección 1: Conocerse y hablar sobre España. Elkaar leren kennen en praten over Spanje.
 • Lección 2: Feliz Navidad. Praten over kersttradities, koken en eten.
 • Lección 3: Fiestas y buenos propósitos. Praten over de feestdagen in de verleden tijd en over het nieuwe jaar in de toekomende tijd.
 • Lección 4: Aprender jugando. Conversatie met taalspelletjes.

N.B.: De cursus vindt plaats op locatie. Vanwege de aard van de cursus is een online variant geen geschikt alternatief. We houden in de les afstand van elkaar en de ruimte wordt geventileerd.

Meld je hier aan

Over de docente

¡Hola! Mijn naam is Annemart Pilon (MA). Ik woonde 2,5 jaar in Spanje (Bilbao en Santander) en 2 jaar in Italië (Napels). Als taaldocente heb ik inmiddels 8 jaar ervaring met volwassenenonderwijs. Ik heb lesgegeven aan grote en kleine groepen, bijvoorbeeld aan de Volksuniversiteit Rotterdam en de Volksuniversiteit Gouda. Ook heb ik veel ervaring met privéles. Ik studeerde Italiaans aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Naast het lesgeven werk ik als literair vertaler Italiaans-Nederlands en Spaans-Nederlands.

Ervaringen van cursisten

“Bij Annemart heb ik zowel Italiaanse als Spaanse lessen gevolgd en met veel plezier!
In de eerste plaats is haar uitspraak van beide talen zodanig, dat je het gevoel hebt dat je daadwerkelijk les hebt van een Italiaanse of Spaanse docente.Daarnaast heeft ze een prettige en positieve manier van lesgeven: ze kan heel goed uitleggen en geeft rustig en uitgebreid antwoord op alle vragen die worden gesteld. Ze maakt ook gebruik van diverse handige (audiovisuele) hulpmiddelen, waarmee je zelfstandig kunt oefenen en die een goede en leuke ondersteuning zijn van de door haar gegeven lessen. Je boekt dan ook snel vooruitgang.
Kortom, ik ben enthousiast over haar manier van lesgeven en kan dan ook iedereen aanraden een cursus Italiaans of Spaans te volgen bij Annemart!”

Ellen

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle activiteiten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Instagram
info@taalbureauscriptura.nl
06 1520 6329

© 2023| Taalbureau Scriptura

Top