Conversatiecursus Italiaans

Vier lessen in maart

Parliamo italiano!

Wil je beter Italiaans leren spreken? Kom dan dit voorjaar op conversatieles! Gedurende vier lessen op de maandagavond verbeter je je spreekvaardigheid met behulp van gesprekjes, rollenspellen, groepsopdrachten en spelletjes. Ook small talk, chiaccherare, hoort daarbij. Zonder dat de focus daarop ligt, breid je je woordenschat uit en verbeter je je grammatica. Tutto in italiano, ovviamente!

Iedere week krijg je een schrijfopdracht mee die aansluit bij de lesstof om je kennis van het Italiaans verder te consolideren en te toetsen. Op deze opdracht krijg je persoonlijke feedback. Naast de schrijfopdrachten krijg je geen huiswerk mee: dit is uitdrukkelijk een conversatiecursus.

Niveaus A1 en A2

Er worden twee cursussen georganiseerd: op niveau A1 (beginners) en A2 (gevorderden). Voor beide cursussen is voorkennis een vereiste voor deelname. 

Niveau A1

Deze cursus is bedoeld voor gevorderde beginners die al een beetje Italiaans spreken. We praten in de les over dingen die dicht bij jezelf liggen (bijv. praten over voorkeuren of iemands uiterlijk, een afspraak maken met iemand). Heb je recentelijk een beginnerscursus afgerond of beheers je het Italiaans redelijk maar blijft je spreekvaardigheid achter? Kom dan op conversatieles.
Bel of mail gerust als je twijfelt over je niveau.

Programma corso di conversazione, livello A1

Lezione 1: Conoscersi e parlare di sé
Lezione 2: Facciamo qualcosa di bello? Fare delle proposte
Lezione 3: In vacanza: prenotare, chiedere informazioni e parlare di problemi
Lezione 4: Prendiamo qualcosa! Parlare di cibo e ordinare

Niveau A2

Deze cursus is bedoeld voor gevorderden die al wat langere tijd Italiaans leren. Je beheerst de presente en de passato prossimo en hebt al een aardige woordenschat. De cursus is iets voor jou als je recentelijk een cursus hebt gevolgd op niveau A2 of als je verder gevorderd bent maar je merkt dat je spreekvaardigheid achterblijft. Wat de reden ook is, het is altijd goed om extra te oefenen met spreken.
Bel of mail gerust als je twijfelt over je niveau.

Programma corso di conversazione, livello A2

Lezione 1: Conoscersi e cercare casa e coinquilini
Lezione 2: Fare acquisti per la casa e praticare l’uso dei pronomi (ce l’hai il portafoglio? le sedie dove le mettiamo?)
Lezione 3: Parlare di attualità e dare la tua opinione
Lezione 4: Parlare del passato

Praktische informatie

  • Duur: 4 lessen van 75 minuten op maandagavond
  • Lesdata: 2 maart, 9 maart, 16 maart en 23 maart
  • Tijden:
    • A1: 19:00 – 20:15 uur
    • A2: 20:30 – 21:45 uur
  • Kosten: 85 euro incl. lesmateriaal
  • Locatie: Meidoornstraat 3D, Bergambacht (Gezondheidscentrum)
  • Max. aantal personen per groep: 6

Meld je hier aan

Ervaringen van cursisten

“Na een aantal teleurstellende Italiaanse lessen gevolgd te hebben in Gouda ben ik heel blij bij toeval Annemart gevonden te hebben. Zij heeft niet alleen de professionele kennis van het Italiaans maar verstaat zeer goed de kunst om haar kennis duidelijk aan de cursisten over te brengen. Bovendien is Annemart een hele sympathieke en prettige persoonlijkheid. Ik ga daarom in september weer met veel plezier met de lessen beginnen.

Wil je goed Italiaans leren spreken, dan is Annemart zeker de beste keuze.”

Lia Kruysheer

Top