Over Bilbao

Verhuizen naar Spanje

Sinds de zomer van 2016 woon ik in Spanje, of nee, in Baskenland, want dat is iets anders – zeggen de Basken dan. De Basken zijn een trots volk en ze hebben gelijk. Het is hier prachtig en iedereen die bij ons op bezoek komt is aangenaam verrast over dit groene en bergachtige Noord-Spanje, waar je aan de kust ook nog eens prachtige (surf)stranden vindt. Ik woon in Getxo, vlak bij Bilbao, op vijf minuten lopen van het strand en vele cafés die de hele dag volstaan met allerlei tapas. Dat laatste is hier in Baskenland, waar de keuken de beste is van heel Spanje, echt een luxe.

Bloggen over het Spaanse leven

Als vertaler en docent Italiaans was het natuurlijk logischer geweest om naar Italië te verhuizen, maar het bedrijf waar mijn man werkt vroeg ons om hier naartoe te gaan. Ook al is Spanje niet hetzelfde, naar het zuiden is voor mij altijd goed. Gelukkig kan ik me als vertaler makkelijk verplaatsen, dus is mijn werk niet erg veranderd. En natuurlijk biedt dit Spaanse leven ook nieuwe mogelijkheden! Daarom blog ik tegenwoordig als local voor magazine Espanje over het leven in Bilbao.

Mijn eerste blogpost moést wel gaan over eten, want het is hier altijd etenstijd (om over borreltijd nog maar te zwijgen…). Lees hier mijn stuk over de tapas in Bilbao.